Shpërthim në Paraqin të Serbisë ku u vra Aziz Kelmendi (VIDEO)

Një grua është lënduar rëndë nga një shpërthim që ka ndodhur rreth orës 14:40 në një banesë në rrugën Majora Gavriloviq në Paraqin. 

Në Paraqin, në rrugën Majora Gavriloviq, një bombol gazi ka shpërthyer në katin e tretë të një pallati banimi. Sipas portalit Nova.rs, shpërthimi ka shkaktuar dëme në fasadën e objektit, si dhe një person ka mbetur i plagosur.

Paraqini, për shqiptarët është shumë i njohur, sepse pikërisht në këtë qytet, më 3 shtator 1987, u vra Aziz Kelmendi, për të cilin këndojnë shumë rapsod shqiptarë.Versioni zyrtar i atëhershëm ishte se ai kishte vrarë disa ushtarë të nacionaliteteve të ndryshme dhe kishte tentuar të ik, por në fakt ka qenë një inskenim i ushtrisë jugosllave për t`i armiqësuar të gjithë popujt e ish-Jugosllavisë me shqiptarët.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *