Greva e punëtorëve të Kullës Eifel, ja sa miliona euro humbje pësoi Franca në vetëm gjashtë ditë

Kulla Eifel pësoi humbje të mëdha të të ardhurave për 6 ditët e mbyllura për shkak të grevës së punëtorëve.
Sete, e cila është gjithashtu kompania operuese e monumentit, i tha AFP se kishte humbur 1-2 milionë euro në të ardhura gjatë grevës, nga e hëna në të shtunën, gjatë pushimeve të shkollës dhe pesë muaj më parë nga Lojërat Olimpike.

Në veçanti, vlerësohet se pothuajse 100,000 vizitorë (nga 15,000 në 20,000 në ditë) nuk ishin në gjendje të ngjiteshin në atraksionin popullor për shkak të grevës nga sindikatat CGT dhe FO. Komiteti i sindikatave i dha fund grevës, një nga më të gjatat në historinë e tij moderne, duke lejuar që atraksioni ikonik të rihapet të dielën

Marrëveshja për përfundimin e grevës parashikon përfshirjen e punëtorëve në monitorimin e modelit financiar dhe funksionimit të monumentit, në kuadër të një organi që mblidhet çdo gjashtë muaj.
Këto takime kryesisht pritet të bëjnë të mundur monitorimin e modifikimit të kontratës mes Sete dhe Bashkisë së Parisit, në kuadër të një delegacioni të shërbimit publik.

Amendamenti duhet të dorëzohet në maj në këshillin e Parisit . Ai parashikon rritje 20% të biletave, rikthim në një bilanc financiar “nga viti 2025” dhe 145 milionë euro investim shtesë për punimet e mirëmbajtjes së monumentit, kryesisht me vazhdimin e operacionit të 20-të të lyerjes së të gjithë kullës, e cila u përurua. 135 vjet më parë

Bilanci në financat e Kullës Eifel, e cila në vitin 2023 kishte frekuentim më të lartë se përpara pandemisë Covid, me 6.3 milionë vizitorë, u dobësua me gati 130 milionë euro për shkak të humbjeve të të ardhurave gjatë krizës së saj shëndetësore dyvjeçare (2020 dhe 2021).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *